Pædagogiske principper

Det daglige pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i vores værdier og bygger på følgende principper:

• Fokus på det positive - at sætte fokus på det der virker og tænke i muligheder i stedet for begrænsninger.
  • Anerkendelse - at se, høre og værdsætte andre, som dem de er og give plads til forskellighed.
  • Meningsfuldhed - at alt hvad vi beskæftiger os med skal være meningsfuldt, begribeligt og håndterbart. Det er drivkraften for at noget lykkes.

Værdier for Holsted børnehaves børn og voksne

• Fællesskab - At vi er sammen om noget, hører til, danner venskaber og tager ansvar for hinanden.
  • Nærvær - At vi voksne er til stede, både fysisk og psykisk. At vi lytter, er i øjenhøjde og indlever os.
  • Livsglæde - At vi er positive, har humor, viser følelser, involverer os og holder af.

Det er vores mål, at skabe rammerne for et godt børneliv og I tæt samarbejde med forældre, at kunne løfte og styrke hvert barns udvikling, læring, trivsel og dannelse.  Det er vores vision, at udvikle kreative pædagogiske miljøer hvor børnene lærer at mestre sociale og kognitive kompetencer. Færdigheder der er brug for såvel i deres barneliv, som senere i skolen og i voksenlivet.